Zoete aardappelrösti met gebakken bloemkool

met rundertartaar

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
500 gr biologische Zoete aardappel
0,5 st biologische Bloemkool
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen      
2 st biologische Rundertartaar
2 st biologische Eieren

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat ei

Rösti is een gerecht uit Zwitserland. Het wordt gemaakt van geraspte aardappels en als een soort koek gebakken. Rösti wordt meestal geserveerd als een bijgerecht bij vlees en groente. Aan een rösti kun je allerlei dingen toevoegen om te variëren, zoals spek, ui, kaas of appel. Wij eten de rösti vaak als avondeten, maar wist je dat ze vroeger in Zwitserland rösti als ontbijt aten? Vanavond een heerlijke eigentijdse variant met zoete aardappel.

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Was en snijd de bloemkool in stukjes en kook 7-9 minuten. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Schil en rasp de zoete aardappels (met een keukenmachine of een rasp). Klop het ei los, breng op smaak met peper en zout en meng deze met de aardappelrasp.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en giet het aardappel-eimengsel in de koekenpan. Druk goed aan zodat alles goed en gelijkmatig verdeeld is. Bak de rösti op middelhoog vuur 7-10 minuten. Keer de röstikoek om door middel van een bord en bak de andere kant nog eens 3-5 minuten.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook 2 minuten. Doe de gekookte bloemkool erbij en bak 5 minuten op hoog vuur. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak hierin de rundertartaar bruin.
  5. Snijd de rösti in punten en serveer samen met de gebakken bloemkool en de rundertartaar.

 

Tip
Ook lekker met geitenkaas door de zoete aardappelrösti!

Voedingswaarde
708 kcal/ 63 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 35 gr eiwit/ 12 gr vezels 

  Laden...