Italiaanse stamppot met Chinese kool en zongedroogde tomaatjes
3,8
745 kcal
200 g groente
Italiaanse stamppot met zongedroogde tomaatjes, crunchy hazelnoten en basilicum. Heerlijk als je zin hebt in stamppot maar er een bijzondere, Mediterraanse twist aan wilt geven. Het combineren van twee keukens wordt ook wel fusion genoemd. En wij zijn fan!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 1 st Chinese kool Herkomst: Peeters
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 90 g Halfgedroogde tomaatjes Herkomst: marqt
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 2 g (Vegan) Boter
- 100 ml Groentebouillon
- 1 el Balsamico-azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Bereid de bouillon.
- Was de kool en snijd in dunne reepjes. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui en kool ongeveer 5-8 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de groentebouillon, Italiaanse kruiden, (vegan) boter, balsamicoazijn, peper en zout.
- Snijd de gedroogde tomaatjes doormidden. Hak de hazelnoten en basilicum grof.
- Giet het water af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels en kool met een pureestamper goed door elkaar en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Roer de gebakken ui, kool en de helft van de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met zongedroogde tomaatjes (met de olie van de tomaatjes), hazelnoten en de overgebleven basilicum.
TIP
De puree wordt ook heel smeuïg van (plantaardige) melk in plaats van kookvocht.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 59%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -84%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Vegan, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie745 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker34 g
Vet30 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit21 g
Vezels24 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Noten


