Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Vegan, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen
Noten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st UiHerkomst: TVA Organics
600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
1 st SavooiekoolHerkomst: Prim Bretagne
25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
90 g Halfgedroogde tomaatjesHerkomst: marqt
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente430 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq268 g
Water26,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar.
Was de groene kool en snijd de bladeren klein. Kook de helft van de savooiekool 10-15 minuten (afgedekt) met de aardappels mee.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui en de rest van de kool op een middelhoog vuur circa 10 minuten.
Snijd de tomaatjes doormidden. Hak de hazelnoten en basilicum grof.
Giet het water af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels en savooiekool met een pureestamper goed door elkaar en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Roer de gebakken ui, kool en de helft van de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met zongedroogde tomaatjes (met de olie van de tomaatjes), hazelnoten en de overgebleven basilicum.
TIPJe kunt de savooiekool ook roerbakken in plaats van koken als je dat lekkerder vindt. De puree wordt ook heel smeuïg van (plantaardige) melk in plaats van kookvocht.
II
Italiaanse stamppot met zongedroogde tomaatjes en crunchy hazelnoten en basilicum. Heerlijk als je zin hebt in stamppot maar er een Mediterraanse twist aan wilt geven. Het combineren van twee keukens wordt ook wel fusion genoemd. En wij zijn fan!