Zoete aardappelfriet met dragonsaus

met kaasburger en broccoli

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

 

Levering 9 - 14 december

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische zoete aardappel
400 gr biologische broccoli  
1 biologische rode ui       
100 ml biologischezure room          
2 biologische kaasburgers
8 gr biologische dragon      

Zelf toevoegen
1 el bakolie
4 el olijfolie extra vierge
Tijm naar smaak
Zout en peper naar smaak          

Allergenen
Bevat melk (lactose), gluten (lactose) en ei. 

Dragon is een zacht aromatisch kruid met een anijsachtige smaak, de blaadjes zijn smal en groen. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken in bijvoorbeeld stoofschotels. Heb je nog dragon over en wil je deze bewaren? Zet verse dragon in een glas water of bewaar het in vershoudfolie in de koelkast. Zo is het een paar dagen houdbaar. Je kunt dragon ook invriezen. 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en snijd de zoete aardappels in dunne frieten en verdeel ze over de bakplaat (schillen mag, maar hoeft niet). Sprenkel er een klein beetje olijfolie over, wat zout en tijm. Bak de zoete aardappelfriet 20-25 minuten boven in de oven en zet de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruin resultaat (houd de oven dan goed in de gaten, zodat de frieten niet verbranden).
  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Hak vervolgens de dragon heel fijn. Meng de zure room met de dragon en pers de knoflook erbovenuit. Proef en breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
  3. Was en snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil en snijd ook de stronk in plakjes of blokjes. Neem een pan met weinig water en wat zout (de broccoli hoeft niet helemaal onder te staan) en kook de broccoli afgedekt 3-4 minuten. Dan blijft de groente mooi groen en beetgaar. Als je maximaal veel smaak wilt houden, kun je de broccoli ook stomen. Heb je geen stoompan of stoomoven? Doe de broccoliroosjes in een vergiet en zet deze in een pan met een klein laagje kokend water. Dek de vergiet af en in ongeveer 5-6 minuten is de broccoli beetgaar.
  4. Verwarm ondertussen een klein beetje bakolie in een koekenpan en bak de kaasburgers op een zacht vuur in 5 minuten lekker krokant.
  5. Serveer de kaasburgers met de broccoli en de zoete aardappelfriet met dragonsaus.

Tip: Roer voor een romige saus een beetje mayonaise door de zure room.

Voedingswaarde per portie
785 kcal/ 71 gr koolhydraten/ 46 gr vet/ 15 gr eiwit/ 13 gr vezels

  Laden...