Wortellinten

Met gegrilde groenten, rundersteak en broccolikiemen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
500 g biologische Bloemkool-broccoli roosjes
400 g biologische Wortel
200 g biologische Rundersteak
Biologische Broccolikiemen naar smaak

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
2 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees en soja.

Kiemen zijn de zaden van een plant met daaraan een jong plantje. Een broccolikiem is dus een jonge broccoli die nog niet uitgegroeid is. Broccolikiemen zijn erg gezond. Ze bevatten verschillende stoffen, die een rol spelen bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Ze hebben een milde, broccoli achtige en zilte smaak en zijn erg lekker in salades, smoothies of warme gerechten.

Tip: haal de rundersteak een paar uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 

Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bloemkool en broccoli in kleinere roosjes.
2. Verhit bakolie in een grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten glazig op een laag vuur. Voeg de bloemkool en broccoli toe en zet het vuur hoog. Roerbak 5 minuten tot de groenten een kleurtje krijgen. Voeg de sojasaus toe en eventueel een scheutje water. Dek dan de pan af, temper het vuur en laat nog 5 minuten zachtjes garen.
3. Breng water aan de kook voor de wortels. Schrap intussen de wortels schoon en snijd met een kaasschaaf (of spiraalsnijder) dunne lange linten ervan. Kook de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar en giet het water af.
4. Breng wat water aan de kook voor de broccolikiemen. Doe de broccolikiemen in een zeef of vergiet en blancheer ze door kokendheet water erover te schenken. Spoel direct af met koud water.
5. Verhit bakolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de rundersteak 1 minuut per zijde. Haal de pan van het vuur en laat nog enkele minuten afgedekt nagaren. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
6. Serveer de rundersteak met de wortellinten met de gebakken groenten. Garneer het gerecht met de broccolikiemen.

Tip
Wil je minder pannen op het vuur? Rooster dan de groenten 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Voedingswaarde
569 kcal/ 29 g koolhydraten/ 29 g vet/ 40 g eiwit/ 17 g vezels

  Laden...