Wienerschnitzel

Met groentefriet en sla

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
500 g biologische Groentefriet
0,5 st biologische Romaanse sla
2 st biologische Romatomaten
200 g biologische Varkensfiletlapje
4 st biologische Sjalotjes
0,5 st biologische Citroen

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 el Olijfolie extra vierge
1 st Ei
3 el Paneermeel (GV)
1 el Bloem (GV)
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees en ei.

Een schnitzel is een plat stuk gepaneerd vlees. Traditioneel wordt een schnitzel gemaakt van mager kalfsvlees. Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het een variant is. De paneerlaag zorgt ervoor dat het vlees vanbinnen lekker sappig blijft en een krokant korstje krijgt. De wienerschnitzel komt gek genoeg niet uit Wenen maar uit Italië, daar hebben de Weners dit gerecht overgenomen.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de groentefriet in een kom, druppel wat olijfolie extra vierge erover en breng op smaak met zout en peper. Bak de groentefriet in 20-25 minuten knapperig en bruin. Schep halverwege om. 
2. Was de sla en snijd in dunne stroken. Was en snijd de tomaten klein. Hussel de sla en tomaten door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
3. Verpak het varkensfiletlapje in huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of deegroller.
4. Breek het ei in een ruim bord en roer het los. Strooi op een ander bord het paneermeel. Kruid de het varkensfiletlapje met zout en peper en strooi wat bloem erover. Wentel het varkensfiletlapje vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
5. Pel de sjalotjes en snijd in kwarten. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de schnitzels, samen met de sjalotjes, op een middelhoog vuur aan weerszijden bruin en krokant (5-8 minuten). Serveer de Schnitzels direct nu ze nog knapperig zijn.
6. De schnitzel is heerlijk met een partje citroen, de sjalotjes, sla en groentefriet.

Tip
Strooi een beetje tijm over het vlees tijdens het kruiden met zout en peper.

Voedingswaarde
593 kcal/ 36 g koolhydraten/ 30 g vet/ 36 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...