Bloemkool roast met falafel en smashed potatoes
4,3
737 kcal
350 g groente
Bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een licht verteerbare koolsoort met een milde en toegankelijke smaak. Wij kennen vooral de witte bloemkool, maar er zijn ook groene en paarse bloemkolen. Witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
- 1 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 150 g Falafelballetjes Herkomst: Florentin
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 3 el Olie
- 1 el Mayonaise of yoghurt
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of borstel de aardappels schoon (je hoeft ze niet te schillen) en kook ze 10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken of in roosjes. Leg de bloemkool, knoflook en ui op de bakplaat. Verdeel de aardappels ernaast en druk/smash de aardappels met een vork of een stamper totdat ze openbarsten en uit elkaar vallen. Besprenkel alles royaal met olie en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Rooster circa 15-20 minuten in de hete oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de falafelballetjes circa 5 minuten. Snijd de peterselie fijn. Roer mayonaise (of yoghurt) los met een beetje mosterd, olijfolie extra vierge, peterselie, zout en peper. Wip de knoflook uit het velletje, prak en schep door de saus. Leng eventueel een beetje aan met water zodat je een sausje krijgt.
- Serveer de smashed potatoes, geroosterde bloemkool en falafel. Heerlijk met het sausje.
TIP
Wist je dat je het blad van de biologische bloemkool ook prima kunt eten? Snijd de harde bladeren in dunne plakjes en leg op de bakplaat bij de bloemkool.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -41%
Groente + 178%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -84%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, 9 maanden, Vegetarisch, Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie737 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit22 g
Vezels20 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten


