Flammkuchen met rabarber

Flammkuchen met rabarber fetakaas en spinaziesalade

| 893 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Specials, Seizoen, Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, 9 maanden, Vegetarisch
Tarwe
Paprika
Lactose
Gluten
Melk
Noten
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 250 g RabarberHerkomst: biobrothers
  • 75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 75 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 150 g FetakaasHerkomst: Minos

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 2 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq907 g
water-reduction-scoreWater140,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak alvast 3-5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en leg opzij.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de rabarber, verwijder de onder- en de bovenkant en snijd in doormidden of in drie stukken. Snijd/schaaf in lange dunne linten, gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Doe de rabarberlinten in een kom en besprenkel met olie. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de Légumaise en feta losjes over de flammkuchen bodem. Beleg verder met de rabarberlinten en ui en bak de flammkuchen in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Was intussen de spinazie en laat goed uitlekken. Maak een dressing van olijfolie, (balsamico)azijn, zout en peper en hussel het door de spinazie. Rooster het amandelschaafsel in een droge bakpan lichtbruin.
  5. Haal de flammkuchen uit de oven en strooi het amandelschaafsel erover. Garneer met wat spinazie en serveer de flammkuchen met de salade ernaast.
TIPJe kunt de rabarber ook in kleine stukken snijden en koken in een klein laagje water. Beleg de flammkuchen dan met de voorgekookte rabarber.

II

Rabarber is een grote, struikachtige plant met prachtige rode en groene lange stelen en grote donkergroene bladen. De zoetzure groente wordt meestal gebruikt in compote, taart of zoete nagerechten. Hierdoor lijkt het alsof rabarber fruit is, maar het is toch echt een groente. De groente heeft een friszure smaak, die naarmate het seizoen vordert steeds zuurder wordt. Je kunt daarom rabarber het beste eten tot de langste dag van het jaar.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie893 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker9 g
Vet47 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit30 g
Vezels11 g
Zout2.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Paprika
Lactose
Gluten
Melk
Noten
Selderij