Wienerschnitzel met groentefriet

Sla en romatomaten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 – 11 januari

Biologische ingrediënten
1 krop biologische Little gem
2 st biologische Romatomaten
1 st biologische Citroen
500 gr biologische Groentefriet
200 gr biologische Varkensschnitzel

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
1 st Ei
30-40 gr Paneermeel
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), ei

Van alle schnitzels is de wienerschnitzel het meest bekend. Traditioneel wordt deze gemaakt van mager kalfsvlees. Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het een variant is.

Een schnitzel wordt (ingepakt met huishoudfolie) platgeslagen met een vleeshamer of met de onderkant van een pan. Daarna wordt het vlees gepaneerd. Dit zorgt er voor dat het vlees van binnen lekker sappig blijft en een krokant korstje krijgt. De wienerschnitzel komt gek genoeg niet uit Wenen maar uit Italië, daar hebben de Weners dit gerecht overgenomen. Wist je dat je in het reuzenrad van Wenen een wienerschnitzel kunt eten? Heel romantisch!

  

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de groentefrieten in een kom en schenk er wat lekkere olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel groene kruiden) en spreid de groentefrieten uit over de bakplaat. Bak de groentefrieten 20-25 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met stap 2.
  2. Was en snijd de little gem in kwarten of in partjes. Snijd de romatomaten in stukjes. Bewaar voor later.
  3. Breek het ei in een ruim bord, roer het los. Strooi op een ander bord het paneermeel. Kruid de varkensschnitzel met zout en peper. Wentel de schnitzels door het ei en daarna door het paneermeel.
  4. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan. Bak de varkensschnitzels op een middelhoog tot hoog vuur in 5-10 minuten knapperig en gaar.
  5. Maak de little gem en romatomaten aan met wat citroensap en olijfolie. Snijd de rest van de citroen in partjes.
  6. Serveer de schnitzel, gegarneerd met de citroen. Heerlijk met de groentefriet en salade.

 

Tip
Strooi een beetje tijm over het vlees tijdens het kruiden met peper en zout.

Voedingswaarde per persoon
605 kcal/ 24 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 30 gr eiwit/ 10 gr vezels


  Laden...