Volkoren fusilli met tonijn

Courgette-tomatensaus

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

 

Levering 9 - 14 december

Biologische Ingrediënten
3 biologische courgette
1 biologische ui  
340 gr biologische pasta fusilli volkoren       
300 gr biologische tomatenstukjes met basilicum
2 blikjes biologische tonijn in olijfolie

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en vis. 

Heb je weinig tijd? Dan is dit pastarecept een aanrader. Ook al ben je geen snelle kok, dan nog staat dit gerecht binnen een half uur op tafel. Succes gegarandeerd.
Courgettes zijn niet alleen erg lekker en veelzijdig in de keuken. Ze zitten ook boordevol vitamines en mineralen. Wist je dat in 100 gram courgette maar liefst 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C zit?

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui fijn. Was en snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  2. Kook de pasta in circa 8 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en laat even uitdampen.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan of wok en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak 4-5 minuten mee. Schenk er dan de tomatenstukjes met basilicum en de uitgelekte tonijn bij en verwarm nog enkele minuten op een laag vuur. Proef en breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie.
  4. Serveer de pasta met een flinke schep tonijn-groentesaus.

Tip: Ook erg lekker met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Voedingswaarde per portie
706 kcal/ 75 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 39 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...