Vegetarische roerbakschotel

van spelt mie-noodles met broccoli en tofu

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische broccoli
2 biologische uien  
2 biologische knoflooktenen 
1 schaaltje biologische spicy tofu wokblokjes
170 gr biologische spelt mie-noodles

Zelf toevoegen
2 el bakolie
3 el honing
3 el sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en soja

De mie-noodles in dit recept zijn op basis van spelt. Spelt is een van de oudste graansoorten en wordt ook wel oergraan genoemd. In de 19e eeuw is spelt vanwege de snelle ontwikkeling in de landbouw een beetje uit de gratie geraakt in de graanteelt. Maar het is momenteel razend populair en er is veel vraag naar speltproducten. Het is niet helemaal glutenvrij, maar het bevat wel minder gluten dan normale tarwe en is daarom voor veel mensen beter geschikt. Deze spelt mie-noodles zijn niet alleen ideaal voor supersnelle maaltijden, maar ook nog eens lekker en gezond.

Bereiding

  1. Snijd kleine roosjes van de broccoli en snijd de stronk in hele kleine blokjes. Kook de broccoliroosjes 2 – 3 minuten in weinig water beetgaar. Giet af en laat rustig uitdampen.
  2. Pel en snijd de ui in partjes. Pel de knoflook. Verhit olie in een wok of koekenpan en roerbak de wokblokjes samen met de ui en de stukjes broccolistronk op een middelhoog vuur in 3 minuten lichtbruin. Pers er de knoflook bovenuit en voeg dan de broccoliroosjes toe. Roerbak in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Kook ondertussen de spelt mie-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water.
  4. Doe de noodles bij de broccoli en wokblokjes in de pan en schenk er sojasaus en honing bij. Zet het vuur hoog en schep alles goed door elkaar. Roerbak nog 2 minuten. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en eventueel wat extra sojasaus.

Tip: Ook heel erg lekker met cashewnoten of verse gember.

Voedingswaarde per portie
808 kcal/ 77 gr koolhydraten/ 24 gr vet/ 30gr eiwit

  Laden...