Vegan spaghetti ‘carbonara’

Met spinazie

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 – 19 december

Biologische ingrediënten
250 g biologische Zoete aardappels
150 g biologische Cashewnoten
0,5 st biologische Citroen
2 st biologische Knoflookteen
250 g biologische Kastanjechampignons
170 g biologische Volkoren spaghetti
50 g biologische Spinazie
Biologische Alfafa naar smaak

Zelf toevoegen
0,5 kopje Water
2 el Sojasaus
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat noten, gluten (tarwe) en soja.

Carbonara is een Italiaanse saus die waarschijnlijk uit de regio Lazio komt. Deze populaire saus wordt tegenwoordig overal in Italië en ook vaak buiten Italië gegeten. Het heet 'carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool (carbonara betekent 'van de kolenbrandersvrouw').

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten zacht.
2. Kook de cashewnoten de laatste 5 minuten met de zoete aardappels mee, tot ze zacht zijn.
3. Giet het water af, doe de zoete aardappels en cashewnoten in een keukenmachine/blender en laat draaien tot je een dikke puree hebt.
4. Pers de citroen uit en doe het sap, water en de sojasaus bij de keukenmachine/blender. Mix tot je een smeuïge saus over houdt. Doe de mix in een braadpan en zet het vuur laag..
5. Pel de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin. Pers de knoflook erboven uit.
6. Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Was de spinazie. Voeg de champignons bij de ‘carbonara’ saus en roer hier de rauwe spinazie door.
7. Serveer de pasta met de ‘carbonara’ saus en garneer met de alfafa.

Tip
Ook heel erg lekker met verse doperwten.

Voedingswaarde
710 kcal/ 50 g koolhydraten/ 43 g vet/ 25 g eiwit/ 9 g vezels

  Laden...