Tiramisu met blauwe bessen,

sinaasappel en fonkelende granaatappelpitjes

Biologische Ingrediënten
100 gr biologische Blauwe bessen
0,5 st biologische Granaatappel
1 st biologische Sinaasappel
100 ml biologische Slagroom
200 gr biologische Bulgaarse yoghurt
6 st biologische Spelt lange vingers 

Allergenen
Bevat melk (lactose), ei en gluten

Voedingswaarde per persoon
470 kcal/ 56 gr koolhydraten/ 21 gr vet/ 13 gr verzadigd vet/ 9 gr eiwitten/ 2 gr voedingsvezels.

Dit dessert is een frisse en lichte variatie op de originele tiramisu en ziet er met de gekleurde laagjes heel feestelijk uit. In plaats van mascarpone gebruiken we Bulgaarse yoghurt en in plaats van koffie en chocola gebruiken we vers fruit. De spelt lange vingers maken het dessert helemaal af!

Bereidingswijze

  1. Was de blauwe bessen en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit. Trek de granaatappelhelft met je handen uit elkaar. Houd ‘m ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes kun je er nu gemakkelijk uithalen.
  2. Snijd de partjes vruchtvlees uit de sinaasappel: Snijd eerst de boven- en onderkant van de sinaasappel. Snijd met een scherp mesje de schil van boven naar beneden en neem daarbij de sinaasappelvliesjes mee. Snijd vervolgens het vruchtvlees in partjes uit de sinaasappel (zonder witte vliesjes).
  3. Klop de slagroom lobbig tot stijf. Schep met een lepel de Bulgaarse yoghurt erdoor (roer er desgewenst een beetje suiker of honing door). Breek de lange vingers in stukjes.
  4. Gebruik dessertschaaltjes/-glaasjes en maak hierin mooie laagjes van room afgewisseld met fruit en lange vingers. Garneer de bovenkant van de tiramisu met fruit.
  5. Zet in de koelkast en laat tenminste een half uur opstijven.


Tip
Week de sinaasappelpartjes in cointreau, aangelengd met water. Lekker met chocoladekrullen!

 

  Laden...