Thaise gele curry met rijst en runderreepjes

Met Chinese kool en taugé

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 rode ui
0,5 Chinese kool
75 gr taugé
1 rode paprika
130 gr volkoren basmati rijst
150 gr runderreepjes
1 pakje Thaise gele currypasta
1 pakje Thaise kokosroom

Zelf toevoegen 
1 el olie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

Curry’s zijn lekkere, kruidige gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, zoals Thailand. Je hebt curry’s in heel veel varianten. Van heel pittig tot mild. De gele currypasta die wij gebruiken is de minst pittige van het stel. Bepaal zelf hoeveel currypasta je wilt gebruiken door telkens beetje bij beetje wat currypasta toe te voegen aan de kokosmelk. 


Bereiding

  1. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna het water af en laat rustig nagaren met de deksel op de pan.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika open, verwijder de zaadlijst en snijd in lange, dunne repen. Verwijder de onderkant van de Chinese kool, snijd de Chinese kool in de lengte in vieren en snijd in smalle reepjes. Was vervolgens onder de kraan. Was ook de taugé.
  3. Verhit olie in een wok of koekenpan en roerbak de ui samen met de runderreepjes, taugé en wat zout, maximaal 1 minuut op een hoog vuur (het vlees moet nog een tikje rood zijn en de taugé nog knapperig). Schep alles uit de pan en zet even opzij.
  4. Roerbak nu de rode paprika op een hoog vuur totdat deze bruin kleurt en schep uit de pan. Roerbak tenslotte de Chinese kool totdat deze begint te slinken (3-4 minuten).
  5. Verwarm ondertussen de kokosroom in een steelpannetje en voeg daar beetje bij beetje de Thaise gele currypasta aan toe. Blijf proeven totdat je de smaak goed vindt. Giet dan de curry bij de Chinese kool en schep alles goed door elkaar (de Chinese kool neutraliseert de smaak van de curry een beetje). Doe op het laatst het vlees, de paprika en taugé weer terug in de pan en verwarm kort. Serveer de rijst met de Thaise gele curry. Garneer eventueel nog met wat extra taugé.

Tip: Vind je het gerecht toch te pittig? Voeg dan een scheutje citroensap toe of wat zuivel zoals room, yoghurt of melk.  

Voedingswaarde
576 kcal/ 34 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 37 gr eiwit

  Laden...