Surinaamse Kipdrumsticks

Met mie en taugé

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 - 10 oktober

Biologische ingrediënten
300 g biologische Kipdrumsticks
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Wortel
100 g biologische Bosui
250 g biologische Champignons
170 g biologische Mie-noodles
70 g biologische Taugé
10 g biologische Sesamzaadjes

Zelf toevoegen
1 el Citroensap
2 el Honing
3 el Sojasaus
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat sesam en soja.

Voor dit gerecht gebruiken we mie-noodles. In Azië bestaan er dorpen waar alleen maar mensen wonen die noodles maken. Hun tuinen en daken zijn gevuld met de lange witte slierten die soms dagenlang drogen. De meeste soorten zijn op basis van eieren of tarwemeel, maar we zien steeds meer bijzondere noodles voorbijkomen, zoals de paarse zoete aardappelvariant. Noodles zijn veelzijdig en vormen in veel landen de basis van het gerecht. Vandaag vullen we het gerecht met lekker veel groenten.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Maak een sausje van citroensap, honing en sojasaus. Leg de drumsticks in een ovenschaal en schenk de saus hierover. Doe de schaal in de oven en bak de kip in 30-35 minuten goudbruin.
3. Pel en snipper de ui fijn. Pel en hak de knoflook. Schrap en rasp de wortels met een grove rasp. Was en snijd de bosui in reepjes. Maak de champignons schoon met droog keukenpapier of een borsteltje en snijd ze in plakjes.
4. Verwarm bakolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak de wortel, bosui en champignons 5 minuten mee.
5. Kook intussen een ruime hoeveelheid water in een waterkoker. Doe de mie-noodles in een hoge pan en giet het kokend water over de mie-noodles. Laat de mie-noodles 9 minuten staan met de deksel op de pan. Giet de mie-noodles af in een vergiet en spoel af met koud water.
6. Doe de mie-noodles samen met de taugé in de wok bij de groenten. Laat het nog 2 minuten doorbakken. Proef en voeg eventueel zout, peper en sojasaus toe naar smaak.
7. Haal de kip uit de oven en serveer deze met de mie-noodles. Garneer met sesamzaadjes.

Tip
Houd je van pittig eten? Hak dan een kleine chilipeper fijn en strooi dit over de mie.

Voedingswaarde
746 kcal/ 87 g koolhydraten/ 24 g vet/ 40 g eiwit / 10 g vezels

  Laden...