Stoofpot met cannellinibonen

cavolo nero en salami

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
200 gr biologische Cannellinibonen
400 gr biologische Cavolo nero
1 st biologische Italiaanse salamiworst
400 gr biologische Passata con Basilica
100 gr biologische Jong geraspte kaas
Verse biologische rozemarijn naar smaak                                                  

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose).

De naam cannellini doet het al vermoeden. Deze nier-vormige bonen komen uit het zonnige Italië. De cannelliniboon staat bekend om zijn romig witte kleur, zachte textuur en lichte nootachtige smaak. De boon is een apart ras, afkomstig van de witte boon. Naast het feit dat ze erg lekker smaken, zijn ze ook nog eens supergezond. Boordevol eiwitten en vezels!

Bereidingswijze

  1. Was de cavolo nero en snijd klein. Heb je grote bladeren, dan kun je beter de harde nerven verwijderen. Bij kleine exemplaren hoeft dat niet. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef.
  2. Verhit bakolie in een (grote) koekenpan en bak de cavolo nero op een hoog vuur tot deze een klein beetje geslonken is. Voeg vervolgens de cannellinibonen en pastasaus toe.
  3. Snijd de Italiaanse salami in dunne plakjes. Voeg toe aan de koekenpan en laat meesudderen.
  4. Ris de rozemarijn van de steeltjes en hak fijn. Voeg toe aan de pan, zet het vuur laag en laat 10 minuten op een laag vuur sudderen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de stoofpot over de borden en breng op smaak met de geraspte kaas.

Tip
Ook erg lekker met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.

Voedingswaarde
780 kcal/ 35 gr koolhydraten/ 49 gr vet/ 41 gr eiwit/ 15 gr vezels

  Laden...