Stamppot

met rookworst, boerenkool, pompoen en courgette

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 – 19 december

Biologische ingrediënten
600 g biologische Aardappels, kruimig
400 g biologische Oranje stamppotgroenten
160 g biologische Rookworst

Zelf toevoegen
Melk naar smaak
Klontje roomboter
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees, mosterd en melk (lactose).

Met deze gesneden oranje stamppotgroenten zet je in een handomdraai een lekkere stamppot met butternutpompoen, boerenkool, courgette en rode ui op tafel. Een heerlijke combinatie die het goed doet in een verrassende stamppot. Het wassen en snijden is al voor je gedaan. Je hoeft de groenten alleen nog samen met de aardappels te koken en op smaak te brengen zoals jij lekker vindt!

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de aardappels.
2. Was en schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de oranje stamppotgroenten toe en kook mee. Giet het water af en stamp alles door elkaar. Voeg een scheutje melk (of kookvocht) en een klontje roomboter toe om een smeuïge stamppot te maken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de rookworst 10-15 minuten in een pan met warm water op een laag vuur. Let op: het water mag niet koken of borrelen.
4. Serveer de stamppot met de plakjes rookworst.

Tip
Het is ook lekker om wat fijngehakte noten door de stamppot te doen.

Voedingswaarde
585 kcal/ 66 g koolhydraten/ 25 g vet/ 21 g eiwit/ 8 g vezels

  Laden...