Spruitjes ovenschotel

Met vegan gehakt en hazelnoten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
500 g biologische Aardappels
500 g biologische Spruitjes
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
150 g biologische Champignons
1 st biologische Peer
200 g biologisch vegan Gehakt
Biologische Hazelnoten naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
2 el Bakolie
Snuf nootmuskaat
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), soja en noten.

"Vandaag hebben we een heerlijke en makkelijke ovenschotel op het menu staan. Ideaal wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken of wanneer je geen held bent in de keuken. Deze schotel kan namelijk echt niet mislukken. We zijn gegaan voor een combinatie van spruitjes, vegan gehakt en champignons maar je kan natuurlijk alle kanten op. Varieer er dus vooral op los!" - Sanne van Rooij, Living the Green Life

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon onder de kraan, snijd eventuele lelijke plekjes weg en snijd in partjes van 2-3 cm. Doe de aardappels in een ovenschaal, druppel wat olijfolie extra vierge erover en bestrooi met wat zout. Rooster ze in 30 minuten goudbruin en zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan. Schep halverwege een keer om.
2. Maak intussen de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Veeg de champignons schoon, verwijder en bewaar het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de spruitjes en champignons (ook de champignonsteeltjes) toe en bak 10 minuten op een middelhoog vuur beetgaar en bruin. Schud de pan regelmatig. Proef en breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Laat afgedekt zachtjes nagaren.
4. Snijd intussen de peer in kleine stukjes en hak de hazelnoten doormidden.
5. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak op een hoog vuur het vegan gehakt gaar.
6. Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar maak af met de stukjes peer en hazelnoten.

Tip
Wil je de oven liever niet gebruiken? Bak dan de aardappels in 15-20 minuten gaar. Of kook ze en maak een puree ervan.

Voedingswaarde
830 kcal/ 74 g koolhydraten/ 40 g vet/ 34 g eiwit/ 20 g vezels

  Laden...