Spinazieburger met regenboogpeen

met gebakken rode aardappels

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari

 

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Rode aardappels
400 gr biologische Gekleurde penen
2 st biologische Ui
Biologische Salie blaadjes vers naar smaak
2 st biologische Spinazieburger
1 pak Biologische Paddenstoelenmix

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
Rozemarijn of tijm naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), melk (lactose), ei en soja.

We weten niet beter, dan dat wortels oranje zijn. Toch is het zo dat ze nog niet zo heel lang feloranje van kleur zijn. Oorspronkelijk kwamen wortels uit Iran, toen waren ze nog geel, paars, wit, groen of zelfs roze. De wortels zijn net zo lang gekruist tot de mooie oranje kleur ontstond, wat ‘heel toevallig’ de kleur van het Huis van Oranje-Nassau was. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water met zout aan de kook voor de aardappels. Pel en snijd de ui in halve ringen. Borstel de paddenstoelen mix schoon en snijd in stukken. Boen de aardappels schoon (je hoeft ze niet te schillen) en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels in 6 minuten beetgaar, giet af en bewaar voor later.
  2. Schrap ondertussen de gekleurde penen schoon en snijd ze in de lengte in dunne staafjes (zodat ze snel garen). Stort ze uit op de bakplaat en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Rooster de penen 20-25 minuten in de oven. Zet de laatste minuut de grill aan voor een krokant resultaat. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aardappels en de ui goudbruin in een pan op middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig om totdat de aardappels goudbruin kleuren. Voeg na 5-10 minuten de paddenstoelenmix toe en bak ook bruin. Breng op smaak met zout, peper en rozemarijn of tijm.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de spinazieburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 5 minuten).
  5. Serveer de gebakken aardappels met de geroosterde penen en spinazieburger.

 

Tip
Je kunt de aardappels ook bij de penen in de oven bakken.

Voedingswaarde
528 kcal/ 59 gr koolhydraten/ 20 gr vet/ 19 gr eiwit/ 16 gr vezels

  Laden...