Spaanse paella met tofu rosso

En Italiaanse roerbakgroenten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Italiaanse roerbakgroenten
200 gr biologische Tomatenstukjes
1 st biologische Rode peper
2 st biologische Knoflookteen
130 gr biologische Volkoren basmatirijst
200 gr biologische Tofu rosso

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Citroensap naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja.

‘’Paella is van oorsprong een Valenciaans gerecht en past geweldig in de plantaardige keuken, je kunt namelijk eindeloos variëren met de verschillende groente en vleesvervangers! Vandaag gebruiken we Italiaanse roerbakgroenten en tomatenstukjes maar wissel de volgende keer gewoon af: paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen of saffraan, het kan allemaal! Deze Spaanse klassieker kan niet mislukken!’’ – Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Verhit olie in een koekenpan of wok en roerbak de gesneden groenten 5 minuten op een hoog vuur. Doe er vervolgens de tomatenstukjes bij. Knijp de knoflook erbovenuit en zet het vuur laag.
  3. Halveer de rode peper in de lengte en snijd in ragfijne halve ringetjes. Hou je niet van pittig? Verwijder dan de zaadjes. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel wat citroensap). 

  4.  

    Roer nu de rijst door het tomaten-groentemengsel en doe alles in een schaal. Schep de tofublokjes erover.

Tip
Ook erg lekker met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde
712 kcal/ 66 gr koolhydraten/ 35 gr vet/ 26 gr eiwit/ 5 gr vezels

  Laden...