Snelle hutspot

met ribkarbonade

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december


Biologische ingrediënten

400 gr biologische gesneden hutspot groenten
600 gr biologische aardappels
200 gr biologische ribkarbonade

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat geen allergenen.

Met deze gesneden hutspotgroenten zet je in een handomdraai een heerlijke hutspot op tafel. Het schillen en snijden is al voor je gedaan; je hoeft ze alleen nog samen met de aardappels te koken en op smaak te brengen zoals jij lekker vindt.

Bereidingswijze

  1. Breng water met wat zout aan de kook. Schil of was de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels met de wortels en uien in 15-20 minuten gaar (bewaar de helft van de uien en bak deze samen met de ribkarbonades bruin).
  2. Kruid ondertussen het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de ribkarbonades in 5-7 minuten op een middelhoog vuur bruin. Bak een deel van de uien met de karbonade mee.
  4. Giet het water af en vang wat kookvocht op. Stamp alles goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt.
  5. Serveer de hutspot met de ribkarbonade en gebakken uien ernaast.

 

Tip
Voor een grovere puree kun je de aardappels en wortels/uien ook apart koken. Stamp de aardappels met het kookvocht tot een puree en roer er de wortelstukjes en uien door.

Voedingswaarde
612 kcal/ 64 gr koolhydraten/ 23 gr vet/ 31 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...