Snelle bami

Met bamigroente en Java chips

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische ingrediënten
170 g biologische Mie-noodles
500 g biologische Bamigroente
3 tl Biologische Bamikruiden
Biologische Java chips oriëntal naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el Ketjap

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en selderij.

Bami is een favoriet uit China. Wist je dat bami oorspronkelijk geen gerecht, maar een Chinees ingrediënt is? Ba staat voor vlees en mie voor een soort noodles gemaakt van tarwe: tarwe noodles geschikt voor vleesgerechten. Bami is ideaal als snel gerecht. In de Chinese keuken wordt het ook vaak geserveerd in soepen. Vandaag bereiden wij de bami vegetarisch met prei en lekkere Java chips.

Bereidingswijze
1. Breng water met de helft van de olie aan de kook en voeg de mie-noodles toe. Kook de mie-noodles in 6 minuten gaar. Roer af en toe door om de slieren los van elkaar te maken.
2. Verhit intussen bakolie in een ruime wokpan en roerbak de bamigroente circa 5 minuten (of 10 minuten als je van zachtere groente houdt).
3. Giet de mie-noodles af en voeg toe aan de bamigroente in de pan. Voeg de ketjap en bamikruiden toe en roer door.
4. Doe de bami in kommetjes of borden en serveer met de Java chips.

Tip
Dit recept is ook erg lekker met satésaus! Let op: het gerecht is dan niet meer nootvrij.

Voedingswaarde
674 kcal/ 89 g koolhydraten/ 25 g vet/ 18 g eiwit/ 15 g vezels

  Laden...