Smashed potatoes

Met wortel en Mini Weenies

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
500 gr biologische Kruimige aardappels
500 gr biologische Wortel
1 pakje biologische Mini Weenies
1 st biologische Knoflookteen
Biologische Paprikapoeder

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Gluten (tarwe) en mosterd

Smashed potatoes is een Amerikaanse variant van aardappels bereiden. Hierbij kook je de aardappels eerst, vervolgens druk (“smash’’) je ze plat en bak je ze licht krokant in de oven. Je hoeft bij deze manier van bereiden de aardappels niet te schillen, de schil geeft juist een erg lekkere smaak aan het gerecht!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng water met zout aan de kook. Was en boen de aardappels en snijd de lelijke plekjes weg (je hoeft ze niet te schillen). Kook de aardappels 15 minuten, giet het water af en laat uitdampen.
  2. Schil of schrap de wortels en snijd in dunne schijfjes. Pel de knoflook.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappels op de bakplaat en druk/smash ze met een vork of een stamper tot ze openbarsten en behoorlijk plat zijn, of uit elkaar vallen. Verdeel de wortelschijfjes ook over de bakplaat. Druppel er royaal olijfolie over en knijp de knoflook erbovenuit. Breng verder op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Bak de aardappels krokant in de oven (circa 15 minuten). Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan om het extra knapperig te maken.
  4. Verhit een kleine hoeveelheid bakolie in een koekenpan en verwarm de Mini Weenies zoals vermeld op de verpakking.
  5. Haal de plaat uit de oven en serveer met de Mini Weenies.

Tip
Ook erg lekker met verse peterselie en Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde
796 kcal/ 65 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 37 gr eiwit/ 11 gr vezels  

  Laden...