Smashed potatoes met kruidenboter

Met wortel en kaasburger

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
500 gr biologische Kruimige aardappels
500 gr biologische Wortel
Biologische Verse peterselie naar smaak
2 st biologische Kaasburger
3 el biologische Roomboter
2 st biologische Knoflookteen
1 st biologische Mandarijn

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), ei en lactose (melk)

Smashed potatoes is een Amerikaanse variant van aardappels bereiden. Hierbij kook je de aardappels eerst, vervolgens druk (“smash’’) je ze plat en bak je ze licht krokant in de oven. Je hoeft bij deze manier van bereiden de aardappels niet te schillen, de schil geeft juist een erg lekkere smaak aan het gerecht!

Bereidingswijze

  1. Breng water met zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en boen de aardappels en snijd de lelijke plekjes weg (je hoeft ze niet te schillen). Kook de aardappels 15 minuten, giet het water af en laat uitdampen.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje op een laag vuur (laat de boter niet bruin worden). Hak wat peterselie fijn. Pers de knoflook boven de boter uit en roer deze samen met de peterselie door de gesmolten boter.
  3. Stort de aardappels op de bakplaat en druk/smash ze met een vork of een stamper tot ze openbarsten en behoorlijk plat zijn, of uit elkaar vallen. Druppel de zelfgemaakte kruidenboter erover en breng op smaak met zout en peper. Bak de aardappels krokant in de oven (circa 15 minuten). Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruin resultaat.
  4. Schil of schrap de wortels en snijd in dunne schijfjes. Verwarm bakolie in een bakpan en bak de wortelschijfjes circa 4 minuten. Knijp het mandarijnensap erbovenuit en laat de wortels nog ongeveer 5 minuten afgedekt stoven tot ze beetgaar zijn.
  5. Verhit een kleine hoeveelheid bakolie in een koekenpan en bak de kaasburger volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Garneer met een handje fijngesneden peterselie.

Tip
Snijd dunne laagjes van de mandarijnenschil (zonder het wit) en bak deze in kleine snippers mee, voordat je het mandarijnensap toevoegt. Voeg bij de wortels en mandarijnensap ook wat honing toe.

Voedingswaarde
754 kcal/ 77 gr koolhydraten/ 41 gr vet/ 12 gr eiwit/ 11 gr vezels 

  Laden...