Roze pannenkoeken

met een vulling van spinazie en ricotta

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
500 gr biologische rode bietjes voorgekookt
100 gr biologische verse spinazie
1 pot biologische spinazie    
300 gr biologische pannenkoekmix
4 biologische eieren
100 gr biologische geraspte kaas parmezaan  
500 ml biologische volle melk
250 gr biologische ricotta

Zelf toevoegen
4 el bakolie
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose), gluten (tarwe) en ei

De pannenkoek is al een heel oud gerecht. De eerste vermeldingen over de pannenkoek kwamen uit China en Nepal. Kruisvaarders namen het gerecht in de 12e eeuw mee terug naar Europa. Vroeger werd het gerecht gemaakt van boekweit, water, melk, gesmolten boter en een beetje bloem. Dit beslag wordt vandaag de dag gebruikt voor de Franse crêpes. Het pannenkoekenbeslag wordt nu met bloem, melk en eieren gemaakt. 

Bereiding

  1. Snijd de bietjes in stukjes en pureer ¾ deel hiervan met een staafmixer of pureestamper tot een mousse. Bewaar de rest van de bietjes voor garnering.
  2. Doe de pannenkoekenmix, bietjespuree, eieren en melk in een beslagkom en mix alles tot een glad beslag.
  3. Verhit de bakolie in een koekenpan. Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.
  4. Bak ondertussen de verse spinazie in een andere koekenpan tot deze geslonken is. Laat de spinazie uit de pot goed uitlekken en meng dit daarna samen met de ricotta, parmezaanse kaas en verse spinazie.
  5. Schep een volle lepel van het spinaziemengsel in de pannenkoek en rol deze op.
  6. Garneer met de bewaarde stukjes rode biet. 

Tip: Maak van de roze pannenkoeken een taart, door de pannenkoeken te stapelen. Begin onderaan met een pannenkoek, dan een dun laagje vulling van spinazie en ricotta, dan weer een pannenkoek en zo door. Garneer de bovenkant met wat overgebleven bietenstukjes en snijd er punten van.  

Voedingswaarde per portie
907 kcal/ 92 gr koolhydraten / 33 gr vet/ 53 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...