Romige orzo met artisjok

spinazie en champignons

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari


Biologische ingrediënten
0,5 pot biologische artisjok
200 gr biologische spinazie
125 gr biologische champignons
1 st biologische ui
1 st biologische knoflookteen
75 gr biologische crème fraîche
130 gr biologische orzo 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en melk (lactose)

 

Vandaag op het menu een gerecht met Orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘Orzo’: Italiaans voor gerst.

Orzo wordt niet alleen in Italië gebruikt maar in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten, maar Orzo is ook heerlijk als pasta met een saus. Vandaag eten we ‘m met artisjokken, spinazie en champignons in een roomsaus.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo in 7 minuten gaar. Giet af en laat even nagaren met de deksel op de pan. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Pel en snipper de ui. Pers de knoflook uit of hak fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit op een middelhoog vuur de ui en knoflook circa 2 minuten.
  3. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak mee tot de champignons zacht zijn (circa 5-7 minuten). Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee.
  4. Laat de artisjokken uitlekken en verwarm kort mee met de spinazie en champignons. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een saus. Proef en breng op smaak met zout en peper (en eventueel een scheutje olijfolie extra vierge).
  5. Doe als laatste de orzo bij de roomsaus en serveer (of serveer de orzo en de saus apart).

Tip
Ook erg lekker met verse kruiden zoals basilicum, tijm of peterselie. 

Voedingswaarde
680 kcal/ 55 gr koolhydraten/ 41 gr vet/ 16 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...