Plaattaart met wilde zalm

met raapje en broccoli

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari


Biologische ingrediënten
1 st biologisch raapje
1 st biologische rode ui
400 gr biologische broccoli
150 gr biologische wilde zalm
1 pak biologisch pizzadeeg
0,5 bakje biologische roomkaas

Zelf toevoegen
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten), melk (lactose) en vis 

Plaattaarten … we love them! Je neemt een lap deeg en je kunt er vervolgens alles op doen wat je zelf lekker vindt. Wij maken er vandaag eentje met broccoli, raap en wilde zalm. Een heerlijke combinatie. Je kunt er ook voor kiezen om de raap te raspen en rauw als salade te serveren. Dat kan uitstekend want rapen zijn lekker zacht, mals en lichtzoet van smaak.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Breng een klein laagje water aan de kook. Was en snijd de roosjes van de broccoli klein en snijd ook de stronk in kleine dobbelsteentjes of plakjes. Schil en snijd ook de raap in kleine dobbelsteentjes. Kook de broccoli en raap 3-5 minuten, giet het water af en laat uitdampen.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de zalm in kleine blokjes of reepjes.
  4. Smeer met de bolle kant van een lepel de roomkaas uit over het deeg. Vergeet daarbij de randen niet. Beleg vervolgens met de broccoli en raap. Verdeel er dan de zalm en de ui over en breng op smaak met zout en peper. Plaats voor 10-15 minuten onder in de oven. De plaattaart is klaar als het deeg gaar en stevig is. Druppel er desgewenst nog wat olijfolie over vlak voor het serveren.

Tip
Ook heel erg lekker met een dille-roomsausje en geroosterde pijnboompitjes. 

Voedingswaarde
793 kcal/ 52 gr koolhydraten/ 49 gr vet/ 32 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...