Pittige kippendijtjes met sperziebonen

met zoete aardappel

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

 Biologische ingrediënten
400 gr biologische sperziebonen
1 biologische ui
1 blikje biologische tomatenpuree|
500 gr biologische zoete aardappel
200 gr biologische kipdijbeenfilet
1 biologische knoflookteen
Biologische rode peper naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
75 ml water
Zout en peper naar smaak
 

Allergenen
Bevat geen allergenen.

De pittige kippendijtjes van vandaag zijn afkomstig van onze leverancier ’t Huis Ter Mee. Huis Ter Mee is al 25 jaar specialist op het gebied van kipproducten. Het moderne - volledig biologische - bedrijf staat in Oostkapelle in Zeeland. Ze gaan er niet alleen bewust om met het milieu, maar ook met het dierenwelzijn. Vandaag eten we de kippendijtjes met een pittige tomatenpuree, sperzieboontjes en zoete aardappel.

Bereiding

  1. Breng water met zout in een pan aan de kook en kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.

  2. Maak de boontjes schoon door er de puntjes vanaf te snijden en knak ze eventueel nog doormidden. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af.

  3. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Houd je niet van pit, verwijder dan de zaadjes.

  4. Verhit de bakolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper in 2 minuten glazig. Voeg de kippendijen toe en bak deze 5-10 minuten mee tot ze volledig gaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (2 minuten). Schenk dan het water erbij, zodat je een gladde tomatensaus krijgt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout.

  5. Serveer de pittige kippendijtjes in tomatensaus met de sperziebonen en zoete aardappel.

 

Tip: Kook de zoete aardappel in een bouillon voor extra smaak! Het is ook lekker om de kippendijtjes te grillen en daarna te bakken in de tomatenpuree.  

Voedingswaarde per portie
590 kcal/ 70 gr koolhydraten/ 17 gr vet/ 27 gr eiwit/ 15 gr vezels

  Laden...