Pasta radicchio

met notenpesto en kipsaucijzen

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten
- 0,5 radicchio 
- 2 st kipsaucijzen
- 1 ui 
- 1 komkommer 
- 170 gr pasta fusilli
- 75 gr notenpesto 

Zelf toevoegen 
- 1 el zonnebloemolie
- zout en peper
- Olijfolie naar smaak
- Honing naar smaak

 

In Italiƫ vind je radicchio in allerlei vormen en maten, in Nederland kom je meestal de ronde kropjes tegen: de radicchio di chioggia. Deze soort wordt ook vaak gebruikt in slamelanges.

STAP 1. Pel en snipper de ui. Snijd de radicchio in dunne reepjes. Was de komkommer en schaaf in lange linten (of snijd plakjes). Meng azijn, zout en honing en doe hier de komkommer bij. Zet in de koelkast tot nader gebruik.

STAP 2. Verhit olie in een koekenpan (of wok) en roerbak de radicchio met een kneepje honing 1 minuut op een hoog vuur. Doe het vuur uit en laat afgedekt nagaren.

STAP 3. Verhit olie in een koekenpan en druk het worstvlees van de saucijzen uit het velletje zodat je kipgehaktballetjes krijgt. Deze bak je vervolgens samen met de uien gaar (circa 8 minuten).

STAP 4. Breng intussen water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet het water daarna af en vang daarbij een deel van het kookvocht op. Schep de notenpesto door de pasta en voeg dan de radicchio en de worstballetjes met uien toe. Maak het geheel smeuïg met wat kookvocht. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.

STAP 5. Serveer de pasta radicchio met ernaast de frisse komkommersalade.

Tip
Natuurlijk kun je de kipsaucijzen ook in zijn geheel bakken en serveren bij de pasta.


Allergie informatie
Bevat gluten, noten en melk(lactose). 

  Laden...