Pasta met rookworst

en romige broccolisaus

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische broccoli
75 ml biologische crème fraîche
0,75 biologische runder rookworst
170 gr biologische pasta penne volkoren

Zelf toevoegen
Olie om in te bakken naar smaak
Olijfolie van goede kwaliteit naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en gluten (tarwe)

De Hollandse runder rookworst wordt gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. In Nederland worden gemiddeld 6 rookworsten per persoon, per jaar, gegeten. De worsten worden vooral gemaakt van rundvlees, varkensvlees of een combinatie hiervan. Door het vlees na het verwarmen te laten rusten onder aluminiumfolie kunnen de vleessappen zich verspreiden in de worst en wordt de smaak nog beter. Vanavond proef je de runder rookworst op een verassende manier in een pasta met broccoli en crème fraîche saus.

Bereiding

  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de pasta met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de runder rookworst warm worden in het water. Kook de runder rookworst niet want deze kan dan openbarsten.
  3. Was ondertussen de broccoli en snijd deze in kleine roosjes, snijd de steel in stukken. Laat de broccoli 5-7 minuten met de pasta meekoken en giet het water af. Bewaar een klein beetje kookvocht om de saus mee aan te lengen.
  4. Roer op een laag vuur de crème fraîche en wat kookvocht door de pasta en broccoli. Breng de pasta op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Snijd de runder rookworst in plakken.
  5. Serveer de pasta met de plakjes runder rookworst ernaast of erdoor. 

Tip: Wil je rookworst eens op een andere manier eten? Snijd dan de runder rookworst in de lengte door en gril het na het verwarmen in een hete grillpan. De pasta is ook erg lekker met oude kaas.

Voedingswaarde per portie
799 kcal/ 26 gr koolhydraten/ 60 gr vet/ 32 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...