Pasta met champignonsaus

Met zoete aardappel

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
170 gr biologische Volkoren penne
250 gr biologische Kastanjechampignons
100 gr biologische Cashewnoten
100 ml biologische Amandelmelk
150 gr biologische Zoete aardappel 
3 st biologische Knoflookteen
150 gr biologische Doperwten

Zelf toevoegen
2 el bakolie
20 gr edelgistvlokken
2 el citroensap
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en noten

“Voor een romige pastasaus heb je geen kaas of melkproducten nodig. Het geheime ingrediënt? Cashewnoten. Kook deze kort en ze vormen de perfecte basis voor een goede saus!” Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta in 5 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen tot nader gebruik.
  2. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Laat de doperwten uitlekken.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de cashewnoten toe en laat nog 10 minuten meekoken.  
  4. Verwarm bakolie in een pan en bak de kastanjechampignons en knoflook 5 minuten.
  5. Mix in een blender of keukenmachine de cashewnoten, amandelmelk, edelgistvlokken, zoete aardappel en citroensap tot een dikke saus.
  6. Voeg de saus, doperwten en pasta toe aan de gebakken champignons en verwarm kort mee.
  7. Serveer de pasta met de gebakken kastanjechampignons, doperwten en saus.

Tip
Heb je saus over, dan kun je deze nog twee dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarde
832 kcal/ 99 gr koolhydraten/ 30 gr vet/ 33 gr eiwit/ 18 gr vezels 

  Laden...