Paneer met cranberry saus

met knolselderijpuree en gesmoorde venkel

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december

 

Biologische ingrediënten
400 gr biologische knolselderij       
1 tl biologische kurkuma
2 st biologische venkel  
250 gr biologische champignons     
1 st biologische paneer
1 st biologische ui
1 st biologische knoflookteen
 

Zelf toevoegen:                                   
200 ml melk
Olie naar smaak
1 klontje roomboter
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en selderij.

Deze week op het menu ‘paneer’ een (h)eerlijke vleesvervanger. Paneer wordt niet zoals ‘gewone’ kaas gemaakt van melk met dierlijk stremsel maar van melk met citroensap of azijn. De kaas heeft een neutrale smaak, en een ‘bite’ die te vergelijken is met kipfilet.

Paneer is een niet smeltende kaas en heel veelzijdig in zijn toepassingen. Plakjes of blokjes paneer kun je bakken, grillen of frituren. Verkruimeld is deze kaas te gebruiken in plaats van gehakt. En aan prikkers of in z'n geheel kan het zelfs op de barbecue. Marineren of kruiden naar eigen smaak.

Bereidingswijze

  1. Meng olie met kurkuma, (cayenne)peper en zout. Snijd de paneer in plakjes of blokjes en meng het met de marinade en laat een kwartiertje intrekken.
  2. Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snijd de onderkant van de venkel en snijd deze in dunne plakken. Pel en snijd ook de knoflook in dunne plakjes. Verhit de bakolie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de venkel op een hoog vuur in 2 minuten lichtbruin. Schenk de melk erbij en temper het vuur. Laat 15-20 minuten zacht garen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de plakken of blokjes paneer op een middelhoog vuur goudbruin (circa 5 minuten).
  5. Verwarm in een andere pan de roomboter en bak de champignons met de uien bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de knolselderij af en stamp fijn met een pureestamper of met een staafmixer. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe (of wat melk van de venkel).
  7. Serveer de knolselderijpuree met de gebakken paneer, champignons en ernaast de in melk gesmoorde venkel.

                                   

Tip
Het is ook erg lekker als je wat kaas over de venkel strooit en deze laat smelten.         

Voedingswaarde
437 kcal/ 36 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 9 gr eiwit/ 18 gr vezels

  Laden...