Paarse boerenkool

met gnocchi en Terschellingse kaas

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten                                     
400 gr paarse boerenkool 
2 uien 
375 gr champignons 
2 knoflookteentjes
400 gr gnocchi 
225 gr Terschellingse jonge kaas 

Zelf toevoegen
3 el olie om in te bakken 
Roomboter naar smaak
Paprikapoeder naar smaak           

Allergie informatie
Bevat koemelk (lactose) en tarwe (gluten). 

De smaak is bijna hetzelfde als die van gewone groene boerenkool. Maar de paarsrode kleur maakt deze variant heel bijzonder. Om de paarsrode kleur zoveel moeilijk te behouden, roerbakken we de boerenkool kort.

Heb je nog boerenkool over? Maak er dan chips van. Dat doe je door de oven te verwarmen op 160 graden. Meng de bladeren (ter grootte van chips) met lekkere olijfolie, paprikapoeder en zout en spreid alles uit op een bakplaat. Bak in 20-30 minuten krokant.

Bereidingswijze
1. Pel en sniper de ui. Kneus de knoflook en hak fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de Terschellinger kaas in kleine blokjes.

2. Verwarm een klontje roomboter in een wok of koekenpan en fruit op een laag vuur de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg dan de gesneden boerenkool toe en roerbak op een hoog vuur gedurende 5 minuten tot de boerenkool is geslonken. Voeg een klein scheutje water toe en laat afgedekt nog 5 minuten garen. Schep de laatste 2 minuten de helft van de kaas door de boerenkool en laat deze enigszins smelten. Breng daarna op smaak met zout en peper.

3. Verwarm intussen olie in een andere koekenpan en bak hierin de gnocchi – al omscheppend of omschuddend – bruin en knapperig. Breng op smaak met paprikapoeder en een beetje zout.

4. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een andere koekenpan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper en schep de helft door de boerenkool.

5. Garneer de paarse boerenkool met de rest van de kaas en champignons en serveer de knapperige gnocchi ernaast. 

 

Tip: Wist je dat je champignons lekker bruin kunt bakken door telkens een kleine hoeveelheid in een pannetje te bakken?

748 kcal/ 77 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 26 gr eiwit 

  Laden...