Noedels met Oosterse groenten

en kipstukjes

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari

 

Biologische Ingrediënten
0,75 st biologische Chinese kool
150 gr biologische winterpeen
2 st biologische rode ui
1 st biologische bosui
250 gr biologische mie noedels wholegrain
300 gr biologische kiproerbakreepjes 

Zelf toevoegen            
2 el wokolie      
Kipkruiden naar smaak                                                                        
Zout en peper naar smaak                      

Allergenen
Bevat tarwe (gluten)

Vandaag staat er een Aziatisch gerecht op het menu. Noedels met verschillende lekkere wokgroenten en stukjes kip. Wist je dat het begrip "noedels" komt van het Duitse woord Nudel komt? In veel Aziatische landen zijn noedels van oudsher een van de basisvoedingsmiddelen. Noedels worden bijvoorbeeld gebruikt in de Chinese, Thaise en Koreaanse keuken. 

Een leuk weetje: in 2005 werden in de Chinese provincie Qinghai 4000 jaar oude noedels gevonden! Deze waarschijnlijk uit gierst gemaakte noedels zijn nu de oudst bekende noedels ter wereld.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de mie noedels in 6 minuten gaar.
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de bosui in dunne ringetjes en was hierna in een vergiet. Snijd de Chinese kool fijn en rasp de winterpeen fijn of snijd in dunne reepjes.
  3. Marineer de kipstukjes eventueel met wat peper, zout en kipkruiden.
  4. Verhit wokolie in een wok of koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg hierna de kipstukjes toe en bak mee tot deze goudbruin en gaar zijn.
  5. Voeg de groenten toe en wok op hoog vuur 5-6 minuten mee.
  6. Voeg als laatste de gekookte noedels toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

Tip
Ook lekker met wat fijngehakte pinda’s!

Voedingswaarde per persoon
621 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 32 gr eiwit/ 15 gr vezels

  Laden...