Linzen Dahl

Met rode linzen, champignons en basmatirijst

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
200 gr biologische rode linzen
2 st biologische ui
2 st biologische knoflooktenen
200 ml biologische kokosmelk
2 st biologische romatomaten
250 gr biologische kastanjechampignons
70 gr biologische rucola
130 gr biologische volkoren basmatirijst

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Kurkuma naar smaak
Komijn naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

“Linzen Dahl is heerlijk comfort food dat wij in het weekend vaak maken. Waarom in het weekend? Geen idee! Want dit receptje is eigenlijk zo gemaakt dus doet het ook goed op een drukke door de weekse dag. Bewaar hem dus voor een dag dat je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan!” Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rode linzen in 20 minuten gaar. Voeg na 8 minuten de rijst toe en laat 12 minuten meekoken. Pel de uien en snipper deze fijn. Pel en hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui 5 minuten. Voeg vervolgens de kurkuma en komijn toe en bak deze een minuut mee.
  3. Snijd de tomaten in blokjes, borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Doe de kokosmelk, tomatenblokjes en champignon in de pan. Zet het vuur hoger en breng dit alles aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de linzen en rijst af en roer deze samen met de rucola door de Dahl.

Tip
Heb je rode linzen over, deze zijn heerlijk door een soep of een salade.

Voedingswaarde
604 kcal/ 24 gr koolhydraten/ 45 gr vet/ 17 gr eiwit/ 11 gr vezels 

  Laden...