Krokante kip met quinoa

en gegrilde groente

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december

Biologische ingrediënten
1 st biologische courgette                     
1 st biologische aubergine                     
0,5 st biologische rode ui             
1 st biologische pastinaak                     
Biologische Italiaanse kruiden naar smaak      
130 gr biologische quinoa            
40 gr biologische amandelen                  
200 gr biologische kipfilet  
0,5 st biologsiche kippenbouillontablet        

Zelf toevoegen
2 el bakolie
1 st ei
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat noten en ei.

Kipfilet kun je op duizenden manieren bereiden. Het is erg lekker om het te paneren en dan te bakken. Het paneerlaagje zorgt ervoor dat de kip niet direct in contact komt met de pan. Daardoor blijft het vlees sappig en mals. Meestal wordt kip gepaneerd met broodkruim. Maar voor een heerlijke koolhydraatarme variant heb je wat anders nodig. Daarom paneren we vandaag de kip in gemalen amandelen en quinoa. Dit geeft een lekkere bite en houdt je vlees sappig.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan water met bouillon aan de kook voor de quinoa. Was en snijd de courgette en aubergine in smalle repen. Schil de pastinaak en snijd ook in smalle repen. Pel en snijd de ui in grove halve ringen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente over de plaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en de Italiaanse kruiden en rooster ze 25-30 minuten in de oven.
  2. Snijd intussen de kip in stukjes (zo groot als je lekker lijkt) en strooi er zout en peper over. Maal de amandelen met een vijzel of in een blender en roer er evenzoveel quinoa door. Klop in een ander schaaltje een ei los. Wentel de kipstukjes eerst door het ei en daarna door het amandelmengsel. Verhit een koekenpan met bakolie en bak de kipstukjes gaar en krokant. Blijft er wat kruim in de pan achter dan is dat erg lekker door de polenta (let op stap 2 en 3 kosten waarschijnlijk minder tijd dan het roosteren van de groenten, begin hier niet te vroeg mee).
  3. Kook ondertussen de quinoa in 8 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de quinoa nog 5-10 minuten afgedekt na garen. Schenk er een sliert lekker olijfolie over.
  4. Serveer de quinoa met de krokante kip en de geroosterde groente.

 

Tip|
Strooi nog wat van de Italiaanse kruiden door de quinoa. 

Voedingswaarde
737 kcal/ 49 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 39 gr eiwit/ 13 gr vezels

  Laden...