Gevulde kipdijbeenfilet

met sperziebonen en pastinaak

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten
400 gr sperziebonen
500 gr pastinaak
0,5 pot basilicum
200 gr kipdijbeenfilet
50 gr ontbijtspek
1 rode ui                                                              

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken
Roomboter naar smaak                                                   
Nootmuskaat naar smaak

Allergie informatie
Bevat melk(lactose)

De pastinaak, ook wel de witte wortel genoemd, is een veelzijdige knolgroente. Ooit een vergeten groente; de laatste tijd duikt deze witte knaap steeds vaker op. In soep, puree, stamppot, gekookt als vervanger van de aardappel en in salades.


Bereiding

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de pastinaken. Was de pastinaken, snijd in stukken en kook ze 5-10 minuten. Giet daarna af en laat even uitdampen.

2. Pel en snipper de uien. Spreid de kippendijen uit en kruid ze aan de binnenkant met zout en peper. Vul de kip met een aantal blaadjes basilicum en rol of vouw de kippendijen dicht. Wikkel het spek eromheen (zet eventueel vast met een prikkertje) en braad ze met de uien in een koekenpan met olie en wat roomboter op een middelhoog vuur bruin en gaar.

3. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook ze in 10–12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en bestrooi desgewenst met wat nootmuskaat.

4. Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de pastinaken in circa 10 minuten bruin. Doe er op het laatst wat rode uien van de kip en basilicumblaadjes bij (gebruik zoveel basilicum je lekker lijkt). Haal de pan van het vuur als de basilicum net geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de gevulde kip met ernaast de gebakken pastinaken en sperziebonen.


Tip: Ook lekker met wat cashewnootjes.


746 kcal/ 35 gr koolhydraten/ 47 gr vet/ 37 gr eiwit

  Laden...