Groententaart

met spinazie en champignons

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13-18 januari


Biologische ingrediënten
200 gr biologische Spinazie
125 gr biologische Champignons
2 st biologische Romatomaten
1 st biologische Rode ui
0,5 st biologische Citroen
1 st biologische Knoflookteen
1 blikje biologische Tomatenpuree
75 gr biologische Geraspte kaas jong 48+
1 st biologische Bladerdeeg 

Zelf toevoegen
2 el Paneermeel
Kurkuma naar smaak
Mosterd naar smaak
Paprikapoeder naar smaak

Allergenen
Bevat lactose (melk) en gluten (tarwe)

Quiches zijn een van de leukste recepten om te maken. Je kan variëren tot je een ons weegt en daarom zal zo’n hartige taart nooit vervelen. Vandaag maken we er een met spinazie en champignons; gezond en ontzettend lekker!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, haal het bladerdeeg uit de koelkast en vet een bakblik in met olie. Bekleed het bakblik met het bladerdeeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn, de champignons in plakjes en de tomaten in kleine stukjes. Verwarm wat bakolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de champignons, tomaten en tomatenpuree toe en op het laatst de spinazie. Snijd de citroen door de helft en pers het sap eruit. Breng het champignon-spinaziemengsel op smaak met wat mosterd, citroensap, kurkuma en paprikapoeder. Roer als laatste de kaas door het champignon-spinaziemengsel.
  3. Giet het vocht van de spinazie en de champignons af en schep de ingrediënten in het bakblik. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 20-25 minuten staan (hou hem goed in de gaten, want elke oven bakt anders).
  4. Snijd in stukken en serveer direct.

Tip
Bewaar een klein stukje en neem deze mee als lunch de dag erna! 

Voedingswaarde
947 kcal/ 58 gr koolhydraten/ 67 gr vet/ 24 gr eiwit/ 8 gr vezels 

  Laden...