Stamppot met entrecôte

met rode uien-jus

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
600 gr biologische Kruimige aardappels
400 gr biologische Oranje stamppotgroenten
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Entrecôte 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat selderij

Vandaag op het menu een traditioneel Hollands gerecht op basis van aardappels en groenten, die meestal samen in één pan worden gekookt en vervolgens door elkaar gestampt worden. Het recept voor stamppot is al eeuwen oud, maar tot op de dag van vandaag is dit oer-Hollandse gerecht razend populair. Het leuke van stamppot is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Vandaag eten we de stamppot met een voorgesneden ‘oranje stamppotmix’ met pompoen, boerekool, courgette en rode ui. Lekker makkelijk!

Bereidingswijze

  1. Haal de entrecôte tenminste een kwartier, voor je gaat koken, uit de koelkast (en uit de verpakking) en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels grondig, snijd in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar.
  3. Voeg de laatste 10 minuten de groene stamppotgroenten toe en kook mee. Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
  4. Dep de entrecôte droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de entrecôte circa 2 minuten per zijde. Voeg de rode ui toe en bak mee. Houd het vlees continue in beweging en keer regelmatig.
  5. Haal de entrecôte uit de pan en leg op een (warm) bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren. Laat ondertussen de rode ui op een laag vuur garen. Voeg een klein beetje water toe om een lekkere jus te maken.
  6. Giet ondertussen het water van de aardappels en groenten af en vang daarbij het kookvocht op. Stamp alles door elkaar en voeg desgewenst wat kookvocht toe voor een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de stamppot met de entrecôte ernaast en de rode uien-jus.  

Tip

Het is ook erg lekker om fijngehakte noten door de stamppot te doen!

Voedingswaarde
683 kcal/ 62 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 32 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...