Fusilli tricolore met aubergine in tomatensaus

met cherrytomaatjes en verse basilicum

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1,5 biologische aubergine
250 gr biologische cherrytomaatjes   
350 gr biologische fusilli tricolore     
300 gr biologische pastasaus met gegrilde aubergine
1 st biologische ui
Biologische basilicum naar smaak     

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en selderij

De fusilli tricolore in dit gerecht is een leuke pastamix met drie kleurtjes. De rode pasta bevat tomaat en de groene pasta spinazie. Vandaag combineren we de pasta met een lekkere pastasaus met ui, cherrytomaatjes en aubergine. Heerlijk met verse basilicum!

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Was en snijd de aubergine in kleine blokjes (2 cm). Was en snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verhit de bakolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten op een middelhoog tot laag vuur tot deze glazig is.
  2. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg halverwege de cherrytomaatjes toe. Doe als laatste de pastasaus erdoorheen en verwarm 5 minuten mee.
  3. Breng ondertussen een kookpan met water en wat zout aan de kook. Kook de fusilli in 7 minuten gaar en giet af. Druppel wat olijfolie over de gekookte pasta om deze smeuïg te houden.
  4. Pluk de basilicumblaadjes van het plantje en hak deze fijn.
  5. Schep de pasta tricolore op een bord en schep de tomaten-auberginesaus eroverheen. Garneer met de verse basilicum en olijfolie extra vierge naar smaak.

Tip: Strooi voor extra smaak wat Italiaanse kruiden door de pastasaus. 

Voedingswaarde per portie
565 kcal/ 54 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 10 gr eiwit/ 8 gr vezels 

  Laden...