Eenpansgerecht met kipgehaktballetjes

Met groente en kikkererwten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
1 st biologische Broccoli
1 st biologische Paprika
1 st biologische Koolrabi
1 st biologische Rode ui
0,5 blik biologische Kikkererwten
200 gr biologisch Kipgehakt
1 st biologische Knoflookteen
Naar smaak biologische Cajunkruiden

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper

Allergenen
Bevat geen allergenen.

 

Koolrabi is in tegenstelling tot wat je zou denken geen wortel, maar een verdikking van de stengel die boven de grond groeit. De knol wordt als een opslag voor voedingsstoffen gebruikt voor de plant. De koolrabi is dus een heel voedzaam stukje van de plant! Door het te verwerken in dit eenpansgerecht, komt de lichtpittige smaak van de koolrabi erg goed tot zijn recht.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Was en snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Kook de broccoli en koolrabi in 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Breng intussen het kipgehakt op smaak met wat cajunkruiden en vorm er kleine gehaktballetjes van. Verhit een ruime koekenpan of braadpan met bakolie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan en zet opzij.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  4. Bak eerst de paprika, ui en knoflook in het bakvet van de kipgehaktballetjes. Voeg na circa 2 minuten de kikkererwten, broccoli, koolrabi en de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra cajunkruiden. Schep of schud de pan regelmatig om en roerbak nog eens 5 minuten.

Tip
Vind je de kipgehaktballetjes te plakkerig? Meng dan wat paneermeel of broodkruimels door het gehakt.

Voedingswaarde
542 kcal/ 28 gr koolhydraten/ 28 gr vet/ 34 gr eiwit/ 18 gr vezels

  Laden...