Couscous met kip en granaatappel

met munt en wortel

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
250 gr biologische tomaten
200 gr biologische wortel
biologische munt naar smaak
1 biologische ui
0,5 biologische granaatappel
1 biologische knoflookteen
150 gr biologische couscous
200 gr biologische kip roerbakreepjes

Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
Bouillon naar smaak
Zout en peper naar smaak                       

Allergenen
Bevat gluten (tarwe).

In dit gerecht gebruiken we granaatappelpitjes. Granaatappels zijn supergezonde vruchten en bevatten veel vitamine C. De vrucht groeit aan een hoge struik en komt oorspronkelijk uit Perzië. Tegenwoordig groeien granaatappels o.a. rondom de Middellandse Zee. De roodgekleurde vrucht bevat pitjes met een geleilaagje eromheen. Je kunt ze in veel gerechten gebruiken; van salades tot desserts.

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in dunne reepjes. Plet de knoflook en hak fijn. Schil of schrap de wortels en snijd in dunne schijfjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en zet opzij tot nader gebruik. Roerbak in dezelfde pan de ui, knoflook en wortel 5 minuten. Voeg dan de tomaat en een klein scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig garen tot de wortels beetgaar zijn (na 5-8 minuten). Doe de laatste minuut de kip terug in de pan. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng water aan de kook voor de couscous en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik eventueel een bouillontablet). Houd de couscous warm in een pan of schaal met deksel erop. Als de couscous te droog wordt, kun je er wat olijfolie van goede kwaliteit doorheen mengen.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit. Trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd ‘m op de kop boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit.
  5. Meng de granaatappelpitten door de couscous. Snijd de muntblaadjes fijn (zoveel je lekker lijkt) en doe ze ook door de couscous. Verdeel de couscous over de borden en schep het groente-kipmengsel ernaast of eroverheen. Garneer met wat muntblaadjes.

 

Tip: Houd je van pit? Bak dan een verse peper mee met de kip. Ook erg lekker met rozijntjes

Voedingswaarde per portie
612 kcal/ 69 gr koolhydraten/ 17 gr vet/ 41 gr eiwit/ 10 gr vezels 

  Laden...