Courgetti met Italiaanse groenten

En roerbakvis

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
200 gr Italiaanse roerbakgroenten
200 gr Doperwten
200 gr Tomatenstukjes
2 st Knoflookteen
1 st Courgette
0,5 st Citroen
200 gr Vis roerbak
Rode peper naar smaak
Verse dille naar smaak
Amandelschaafsel naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat vis.

Vandaag een heerlijke koolhydraatarme spaghetti op het menu. Niet met pasta, maar een ‘spaghetti’ van courgette, ofwel ‘courgetti’. Met een spiraalsnijder tover je je groente in een handomdraai om tot spaghettislierten. Heb je niet zo’n handig apparaat in huis, gebruik dan een mandoline, kaasschaaf of dunschiller (of een scherp mes) en schaaf lange linten van je courgette.

Bereidingswijze

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, totdat het lichtbruin kleurt. Zet opzij tot nader gebruik. Snijd een paar takjes dille klein.
  2. Verhit olie in een koekenpan of wok en roerbak de gesneden groenten op een hoog vuur gedurende 5 minuten. Doe dan de tomatenstukjes erbij. Laat de doperwten uitlekken en voeg toe aan het tomaten-groentemengsel. Knijp de knoflook erbovenuit en zet het vuur laag.
  3. Halveer de rode peper en snijd in ragfijne halve ringetjes (hou je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes). Snijd de citroen in partjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak op een middelhoog vuur de rode peper 2 minuten. Voeg de vis toe en bak in 3-5 minuten gaar. Strooi er wat verse dille over. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met zout en peper en wat citroensap. Schep de vis in de pan bovenop het tomaten-groentemengsel. 
  4. Was de courgette en maak lange, dunne linten met een spiraalsnijder, mandoline, kaasschaaf of met je mes. Gebruik de pan van de vis. Voeg wat extra bakolie toe en roerbak op een hoog vuur de courgetti in enkele minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de courgetti in een ruime schaal en schep het tomaten-groentemengsel met vis erover. Garneer met amandelschaafsel, verse dille en citroenpartjes.

Tip
Ook erg lekker met quinoa of zoete aardappel.

Voedingswaarde
620 kcal/ 36 gr koolhydraten/ 36 gr vet/ 29 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...