Boemboe rendang met kip

Chinese kool en volkoren basmatirijst

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
1 st biologische Chinese kool
3 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
200 ml biologische Kokosmelk
130 gr biologische Volkoren basmati rijst            
200 gr biologische Kipfilet
0,5 st biologische Boemboe rendang

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

Een boemboe is een Indonesisch kruidenmengsel dat wordt gebruikt om vlees te marineren of om gerechten mee op smaak te brengen. Traditioneel worden verschillende specerijen, ui en knoflook in een vijzel fijngewreven. Door toevoeging van olie ontstaat een boemboe-pasta. Meestal wordt voor boemboe rendang runderstoofvlees gebruikt en moet het vlees een paar uur stoven. Wij gebruiken hier kip, zodat dit gerecht in combinatie met de kant-en-klare bumbu rendang in een half uur op tafel kan staan. 

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de basmatirijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het overtollige water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verhit olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de kipfilet en rode ui op een middelhoog vuur 2-3 minuten. Pers de knoflook erbovenuit. Doe de bumbu rendang erbij en bak nog eens 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en zet het vuur laag. Laat afgedekt zachtjes pruttelen.
  3. Was en snijd de Chinese kool in de lengte in tweeën en vervolgens in dunne repen. Verhit olie in een andere pan en roerbak de kool in 3-5 minuten beetgaar. Schep de Chinese kool bij de kip met bumbu rendang en laat nog 2 minuten intrekken.
  4. Serveer de boemboe met kip, rode ui en Chinese kool met de basmatirijst ernaast.

Tip
Wist je dat Chinese kool ook rauw heel lekker is? Bewaar een handje rauwe kool en roer het vlak voor het serveren door de boemboe voor een knapperige ‘bite’. Of serveer het ernaast.

Voedingswaarde
780 kcal/ 73 gr koolhydraten/ 34 gr vet/ 33 gr eiwit/ 13 gr vezels 

  Laden...