Bruine bonen

Met boerenkool en rozijnen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 – 19 december

Biologische ingrediënten
1 st biologische Prei
0,5 bosje biologische Bospeen
1 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
2 tl biologische Verse gember
1 st biologische Spacebar red hot chili pepper
180 g biologische Bruine bonen
200 g biologische Boerenkool
Rozijnen naar smaak

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
Chilipeper naar smaak

Allergenen
Bevat peulvruchten, gluten (tarwe), selderij en mosterd.

“Vroeger aten we thuis vaak bruine bonen met spek. Mijn moeder maakte een grote pan en dan schepten we vaak tot wel drie keer op. Ja ik was echt enorm fan van dit gerecht. De zoute smaak van spekjes en oh bruine bonen ... heerlijk samen! Dit weekend bedacht ik me dat ik dit zeker al drie jaar niet heb gegeten en dat ik eens nodig dit recept moest ‘veganizen’. Uitdaging? Nou niet echt! Enige aanpassing waren de spekjes en voilà. We vervangen de spekjes door rozijntjes. Een makkelijker gerecht dan dit zal je niet snel vinden”.- Sanne van Rooij, Living the Green Life

Bereidingswijze
1. Was de prei en bospeen en snijd in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Verwarm in een grote pan bakolie en fruit ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei en bospeen toe en bak voor ongeveer 10 minuten.
2. Schil en rasp de gember. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Doe de gember, chilipeper en bruine bonen erbij en roer dit goed door. Laat nog eens vijf minuten staan
zodat de smaken goed kunnen mengen.
3. Snijd de spacebar in plakjes en roer deze vervolgens samen met de boerenkool door de andere ingrediënten. Laat nog twee minuten staan op laag vuur.
4. Schep uit over de borden en garneer met rozijnen.

Tip
Dit gerecht is ook erg lekker met verse kruiden, zoals peterselie.

Voedingswaarde
538 kcal/ 47 g koolhydraten/ 27 g vet/ 19 g eiwit/ 15 g vezels

  Laden...