Broccoli-brie quiche

Met raapsalade

  • 40 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
1 st biologische raap
400 gr biologische Broccoli
1 st biologische Rode ui
1 pak biologische pizzadeeg
0,5 bekertje biologische Slagroom
2 st biologische Eieren
60 gr biologische Brie
25 gr biologische Cashewnoten
1 st biologische Appel

Zelf toevoegen
1 el bakolie
2 el Paneermeel
Olijfolie extra vierge naar smaak
Citroensap naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten), melk (lactose) en noten

Vandaag op het menu een broccoliquiche met ernaast een frisse salade van raap en appel. De raap kan gekookt worden, maar wij kiezen ervoor om een frisse salade ervan te maken in combinatie met appel. Dat kan uitstekend want rapen zijn lekker zacht, mals en lichtzoet van smaak.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een quichevorm in met bakolie of boter.
  2. Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de stronk in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli 7 minuten. Giet daarna de broccoli af en laat uitdampen. Pel en snipper de rode ui.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui tot deze glazig is.
  4. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Strooi wat paneermeel over de bodem en vul de quiche vervolgens met de broccoli en rode ui.
  5. Klop de eieren, slagroom, zout en peper los in een kommetje en giet vervolgens over de groenten.
  6. Snijd een aantal plakken van de brie en leg dit bovenop de groenten. Hak de cashewnoten fijn en strooi er overheen. Plaats de quiche voor 25 minuten onder in de oven. Check regelmatig of hij gaar is.
  7. Maak ondertussen de salade. Schil de raap en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd of schaaf vervolgens in flinterdunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel ook in flinterdunne plakjes. Breng op smaak met een dressing van olijfolie, citroensap (of azijn), peper en zout.

Tip
De quiche is ook erg lekker met andere groenten zoals courgette of tomaatjes.

Voedingswaarde
776 kcal/ 36 gr koolhydraten/ 56 gr vet/ 27 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...