Boerenomelet

met prei en jonge kaas

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
150 gr prei
4 st eieren
75 gr geraspte jonge kaas
1 st uien
200 gr wortel
200 gr aardappels

Zelf toevoegen
2 el bakolie
35 ml melk
Zout en peper naar smaak
Paprikapoeder naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en ei

Een boerenomelet is een omelet gevuld met allerlei groenten en/of vlees. Je kunt een omelet op verschillende manieren bereiden. Zo kun je een omelet eerst bakken en later vullen, of je giet de losgeklopte eieren over de groenten en bakt het in zijn geheel. De naam boerenomelet is waarschijnlijk ontstaan in Duitsland. Hier maakten de boeren met de restjes van de vorige dag een gevulde omelet. Dus als jij ook nog groenterestjes hebt liggen, kun je deze uitstekend in dit gerecht verwerken.

Bereiding

  1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de wortels en aardappels.
  2. Schrap de wortels en snijd in stukken of in plakjes. Boen de aardappels schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappels en wortels in 5 minuten beetgaar.
  3. Pel en snijd ondertussen de ui in grove stukken. Halveer de prei en snijd in halve ringen. Was de prei grondig onder de kraan in een vergiet.
  4. Verhit de bakolie in een koekenpan en bak de ui en de prei 10 minuten op middelhoog vuur (wil je zachte prei? Voeg dan halverwege een scheutje water toe). Bak daarna de wortels 5 minuten mee op middelhoog vuur. Breng het groentemengsel op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verhit intussen bakolie in een andere koekenpan en bak de aardappels op een middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Bewaar de aardappels afgedekt voor later.
  5. Klop de eieren met de melk los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met bakolie en bak per persoon een omelet. Strooi tenslotte de kaas over de omelet en laat deze smelten.
  6. Serveer de omeletten met de groente ertussen en de gebakken aardappels ernaast. 

Tip: Experimenteer met verse kruiden! Gebruik bijvoorbeeld bieslook, peterselie of koriander.

Voedingswaarde per portie
624 kcal/ 27 gr koolhydraten/ 43 gr vet/ 26 gr eiwit/ 7 gr vezels

  Laden...