Boerenkool-zoete aardappel rijstschotel

Met zwarte bonen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
150 g biologische Zoete aardappel
0,5 st biologische Groetenbouillontablet
1 tl biologische Komijnpoeder
200 g biologische Boerenkool, gesneden
200 g biologische Tomatenblokjes
200 g biologische Zwarte bonen
130 g biologische Volkoren basmatirijst

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
150 ml Water
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mais en peulvruchten.

Vandaag op het menu: een lekkere en gezonde boerenkool-zoete aardappel rijstschotel. Deze schotel wordt op smaak gebracht door komijnpoeder. Dit geeft het gerecht een warme, aromatische, anijsachtige smaak. Voor een extra goede smaak wordt de komijnpoeder aan het begin van de bereiding toegevoegd.

Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd vervolgens in blokjes. Breng water aan de kook en laat hierin het groentebouillontablet oplossen.
2. Verwarm op een halfhoog vuur bakolie in een ruime pan. Bak de zoete aardappel samen met de komijnpoeder 4-5 minuten, tot ze aan alle kanten een kleurtje hebben. Voeg daarna de boerenkool toe en bak deze 1 minuut mee.
3. Giet de zwarte bonen af. Doe daarna de tomatenblokjes en de zwarte bonen in de pan en roer goed door elkaar.
4. Voeg de ongekookte rijst toe aan de pan en schenk hierover de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat door sudderen op laag vuur voor 10 minuten of tot de rijst de bouillon heeft opgenomen, roer regelmatig. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Tip
Heb je nog verse kruiden zoals peterselie over, snijd deze dan fijn en strooi over de rijstschotel.

Voedingswaarde
611 kcal/ 96 g koolhydraten/ 12 g vet/ 21 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...