Groente-bonenstoofpot

Met spinazie

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
150 gr biologische zoete aardappels
1 st rode biologische rode ui
1 st biologische aubergine
100 gr biologische spinazie
400 gr biologische tomatenblokjes
150 gr biologische zwarte bonen
70 gr biologische tomatenpuree
2 st biologische knoflookteen
200 ml biologische kokosmelk
120 gr biologische parelgort

Zelf toevoegen
1 el bakolie
2 el appel-ciderazijn
2 tl kurkuma
Komijnzaad naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe).

“Zin in makkelijk comfortfood? Dan zal deze zoete aardappelstoofpot je nieuwe beste vriend worden. Met wat simpele, winterse ingrediënten staat dit gerecht zo op tafel.” Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  2. Snijd de aubergine in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm bakolie in een grote pan en fruit de knoflook, ui, kurkuma en komijn 2 minuten. Bak daarna de tomatenpuree mee. Wanneer de tomatenpuree begint te borrelen, giet je de kokosmelk en tomatenblokjes erbij. Gevolgd door de aubergine en zoete aardappelblokjes.
  4. Breng je stoofpot aan de kook, zet dan het vuur laag en laat nog 20 minuten pruttelen.
  5. Breng water aan de kook voor de parelgort en kook deze in 10 minuten gaar (volgens de instructies op het pak).
  6. Voeg de zwarte bonen en appelciderazijn bij de stoofpot en roer goed door, serveer daarna met de gort en flink wat verse spinazie.

Tip
Van de overige zwarte bonen kun je een heerlijke hummus maken. Mix daarvoor de bonen met knoflook, gember, olijfolie, peper en zout.

Voedingswaarde
781 kcal/ 98 gr koolhydraten/ 29 gr vet/ 23 gr eiwit/ 19 gr vezels 

  Laden...