Sugar snaps met pastinaak en tartaar

Nog geen reviews
521 kcal
0 g groente
Sugar snaps met pastinaak
arrow down

Vandaag op het menu: lekker knapperige sugar snaps. Sugar snaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten, de frisse smaak maakt dat ook duidelijk. Eigenlijk zijn sugar snaps nog niet rijp als ze geoogst worden. De zaden zitten nog in de peul, maar juist dat zorgt voor de lekkere smaak. Sugar snaps worden ook wel suikererwten of suikerpeultjes genoemd. Je eet ze bij voorkeur beetgaar en het is niet nodig om de sugar snaps te doppen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de sugar snaps. Verwijder de puntjes en 'de draad/het vezeltje' van de sugar snaps. Kook de sugar snaps in 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Het is lekker als ze nog knapperig zijn.
  2. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Was en schil de pastinaak en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en courgette en pastinaak al omscheppend op een middelhoog vuur bruin en gaar (circa 5 minuten). Voeg de laatste minuut de sugar snaps toe en verwarm mee. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm olie in een kleine bakpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn.
  4. Serveer de tartaar met de groenten ernaast.
TIP
Ook erg lekker met een beetje mayonaise.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Sugar snapsHerkomst: regulier
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 250 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 200 g RundertartaarHerkomst: fresh meat company
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewustGlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie521 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
Peulvruchten

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen