Eierlasagne met ham en spinazie ! Weinig koolhydraten
4,3
585 kcal
200 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag maken we een lasagne maar dan zonder pasta. De pasta bladen vervangen we in dit recept door zelfgemaakte omeletjes. Het is wel wat werk, maar zeker de moeite waard. We bereiden de lasagne met ham, spinazie en geraspte kaas.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 100 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 100 ml Melk of water
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in (of gebruik een springvorm). Zorg dat de oven goed heet is.
- Verhit olie in een pan. Pel en snipper de ui en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een middelhoog vuur (zonder deksel) een beetje inkoken. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Maak het beslag voor de omeletjes door de eieren los te kloppen met een beetje melk of water, zout en peper. Verhit olie in een kleine bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak dunne omeletjes. Breng op smaak met zout en peper, haal ze uit de pan en leg opzij.
- Was de spinazie in een bak met water, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Verhit olie in de bakpan van de omeletjes en roerbak de spinazie 3-5 minuten tot de spinazie enigszins is geslonken. Laat de spinazie dan heel goed uitlekken en druk al het vocht eruit.
- Doe een laagje tomatenstukjes op de bodem van de ovenschaal (of springvorm), gevolgd door een omelet, ham, spinazie en geraspte kaas. Ga net zo lang door tot je alle ingrediënten hebt gebruikt. Eindig met tomatenstukjes en geraspte kaas en bak de eierlasagne nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je ook de omeletjes bakken in een pan en beleggen met de ingrediënten. Je kunt de tomatenstukjes ook even opbakken zodat een deel van het vocht verdampt.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente + 59%
Vitaliteit + 16%
CO2 eq -16%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie585 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit39 g
Vezels6 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Melk
Varken
Paprika
Ei


